Translate

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Granola...ή πολύ απλά μπάρες δημητριακών








Τη συνταγή την βρήκα στο site www.sintagespareas.gr, ενώ έψαχνα καιρό για μία συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών. Την βρήκα σε αρκετές εκδοχές τη συγκεκριμένη συνταγή άλλες με βούτυρο, άλλες με λάδι ή με φυστίκια αιγίνης, πασατέμπο και ό,τι τραβάει η όρεξη σας.  Εγώ πολύ απλά την προσάρμοσα στα υλικά που είχα στο σπίτι .... Σας την παρουσιάζω προσασμοσμένη στα δικά μου μέτρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο σπίτι ή να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να προσθέσετε ό,τι προτιμάτε. 


Υλικά (για 8 μεγάλα ή 16 κανονικά κομμάτια)



190 γρ. βρώμη

90 γρ. αποξηραμένο ινδοκάρυδο
50 γρ. αμύγδαλα 
50 γρ. καρύδια
50 γρ. σουσάμι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας 


60 γρ. αποξηραμένα cranberries

50 γρ. βιτάμ ή 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
160 γρμ μέλι
1 βανίλια
1 κ. γλυκού κανέλα



Εκτέλεση



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε μία φορά στο μούλτι τα καρύδια με τα αμύγδαλα, τα θέλουμε χοντροκομμένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα το ινδοκάρυδο και τα καρύδια τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 12-15 λεπτά,ανακατεύοντας που και που μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα cranberries και τη σοκολάτα.


Λιώνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη,το μέλι και τη βανίλια σε μεσαία φωτιά. Μόλις το μείγμα φτάσει σε σημείο βρασμού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.Ρίχνουμε τα λιωμένα υλικά στο μείγμα της βρώμης, ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε με βρεγμένα χέρια το μείγμα στη λαμαρίνα.Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και το κόβουμε σε κομμάτια. Εγώ το έκοψα σε 8 μεγάλα κομμάτια...



Να ξέρετε ότι μόλις το βγάλετε από το φούρνο θα είναι μαλακό αλλά όταν θα κρυώσει θα σφίξει. Επίσης ψήνουμε τα στερεά υλικά πριν τα αναμείξουμε με το μέλι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο τραγανό.



Καλή επιτυχία! 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου