Translate

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Mama's Cake!







Σε ποιον δεν αρέσει ένα κομμάτι σπιτικό φρέσκο κέικ; Ταιριάζει άψογα με τον πρωινό ή απογευματινό καφέ.

Υλικά

4 αυγά
250 γρμ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 + 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού γάλα ή χυμό
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού (για περισσότερο άρωμα)
500 γρμ φαρινάπ
μία κουβερτούρα 150 γρμ κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το χυμο ή το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την φαρινάπ. Ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Αλευρο-βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε για 50' - 60' περίπου ανάλογα με τον φούρνο (καλό είναι να κάνουμε έναν έλεγχο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ όταν περάσουν τα 50 λεπτά, αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο). Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου