Translate

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Κέικ Μπανάνα με γλάσο σοκολάτας



Σχόλιο: Και ενώ ετοιμαζόμουν να πετάξω  δύο πολύ ώριμες μπανανούλες που υπήρχαν στην κουζίνα μου και σκεφτόμουν πόσο κρίμα είναι να πετάμε τα φρούτα, θυμήθηκα μία συνταγή της Ελένης Ψυχούλη από την εκπομπή "Chef στον Αέρα".... Βέβαια εκείνη είχε 3 μπανάνες αλλά δεν πειράζει το ίδιο νόστιμο βγήκε....και επειδή δεν έμεινα μόνο σε αυτό αλλά ήθελα να το συνδυάσω και με σοκολάτα ( ε... κλασικά ) με το που το έβγαλα από τον φούρνο ετοίμασα ένα γλάσο σοκολάτας και έριξα από πάνω...Ιδού!

Υλικά για το κέικ (για μία ορθογώνια φόρμα)

125 γρμ μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 - 4 μπανάνες πολύ ώριμες σπασμένες με το χέρι σε κομμάτια (εγώ έβαλα μόνο δύο )
2 αυγά
2 βανίλιες
1 κ. γλυκού σόδα
2 κ. της σούπας μέλι
1 1/2 φλιτζάνι φαρίνα

Για το γλάσο σοκολάτα 

125 γρμ κουβερτούρα 
2 κ. σούπας γάλα
1 κ. σούπας άχνη 
100 γρμ μαργαρίνη με μικρά κομματάκια

Διαδικασία

Για το κέικ: Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το μέλι, την σόδα, τις βανίλιες και την φαρίνα. Τέλος προσθέτουμε τις μπανάνες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά (το κέικ είναι σχετικά υγρό μέσα)

Για το γλάσο: Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί την σοκολάτα. Προσθέτουμε την μαργαρίνη και την αφήνουμε να λιώσει, το γάλα και την άχνη. Μόλις ομογενοποιηθούν το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας.

Τip: Είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κεικ! Ιδανικό για το πρωινό... Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο: