Translate

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Το πιο υγιεινό "βρώμικο" - Μπισκότα βρώμης με μέλι, κανέλα και σταφίδες






Σχόλιο: Ένα υγιεινό μπισκοτάκι, χωρίς ζάχαρη μεν πολύ νόστιμο δε.... 

Υλικά

Στέρεα υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρο αλεύρι αν δεν έχετε)
1 1/2 φλιτζάνι βρώμη 
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
3 κ.γ κανέλα 
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1 βανίλια

Υγρά υλικά

1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο με 1 κ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε σε αυτά τα στέρεα. Αφήνουμε την ζύμη για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, στους 160 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα αφαιρούμε προσεκτικά γιατί στην αρχή είναι πολύ μαλακά. 

Tip: Για να μην κολλάει το μέλι στο φλιτζάνι πολύ απλά βάλτε το μέλι στο ίδιο φλιτζάνι που μετρήσατε το λάδι. Επίσης αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ ρευστό τότε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο αλεύρι. Τέλος αν νομίζετε ότι 3 κ.γ κανέλα είναι πολλά τότε μπορείτε να το μειώσετε κατά βούληση....




4 σχόλια:

  1. απο τις πιό ωραιες και ωόστιμες συνταγες!!συγχαρητηρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία η συνταγούλα σου! μόλις μπήκαν στον φούρνο.. ;)
    *παρεμπιπτόντως είναι καλή ιδέα να προσθέσουμε και 1/2 της κούπας αμυγδαλόφετες! (σκέψη φίλης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν. Η ιδέα για τις αμυγδαλόφετες πολύ καλή. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω έτσι!

      Διαγραφή