Translate

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μανιταρόπιτα





Μετά από μία επίσκεψη σε ένα ρώσικο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μου ήρθε η ιδέα για την πιτούλα αυτή. 

Δοκιμάστε την και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!!! 


Υλικά

λίγο ελαιόλαδο
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
¾ φλ. τσαγιού γάλα νουνού αδιάλυτο
5 φέτες καπνιστό τυρί Βερμίου κομμένο σε κομματάκια
λίγο μαιδανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό χτυπημένο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια/δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να σωθούν τα ζουμάκια τους.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το γάλα, τον μαιδανό και το τυράκι. Ανακατεύουμε και περιμένουμε άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε το ένα φύλλο από τη σφολιάτα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω του. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, και πιέζουμε τις άκρες καλά ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση.Τρυπάμε με ένα πιρούνι το φύλλο ώστε να μη φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο και με ένα πινέλο το περνάμε με το χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου