Translate

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το τέλειο σουφλέ σοκολάτας









 Χρόνια πολλά σε όλους! Ερωτευμένους και μη! Υπάρχει όμως μία αγάπη που όπως και να το κάνουμε μένει σταθερή.... η σοκολάτα. Αν και τις προάλλες διάβαζα σε ένα άρθρο ότι μέχρι το 2020 το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχουμε σοκολάτα....Επομένως ας την απολαύσουμε όσο είναι καιρός! Το συγκεκριμένο σουφλέ είναι σίγουρη επιτυχία. Από έξω σταθερό ενώ μέσα η σοκολάτα παραμένει ρευστή. Τρώγεται ζεστό και συνοδεύεται ιδανικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή προτιμότερο καϊμάκι.  Καλή επιτυχία.








Υλικά (για 6 σουφλέ)

125 γρμ. κουβερτούρα
125 γρμ. βιτάμ
 85 γρμ κουβερτούρα 80% κακάο ή 
      αν θέλουμε πιο γλυκό 80 γρμ σοκολάτα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ. γλ. κονιάκ

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τις σοκολάτες μαζί με το Βιτάμ. Προσθέτουμε τo κονιάκ. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά (για να πάρουν σταδιακά θερμοκρασία τα αυγά μας) την λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε την βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε χωρίς το μίξερ. Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10-15' ανάλογα με το μέγεθος των μπολ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου