Translate

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τραγανές τυρομπουκίτσες









Πεντανόστιμες και τραγανές τυρομπουκίτσες! Η ζύμη είναι κουρού, τριφτή και τραγανή.


Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1,5 κεσεδάκι σπορέλαιο ( αν θέλουμε να είναι τραγανά) ή ελαιόλαδο (για πιο υγιεινά)
1 φαρινάπ
λίγο αλάτι
250 γρμ φέτα για τη γέμισή ή ό,τι άλλο προτιμάμε

Προαιρετικά
λίγη ρίγανη
1 αυγό και λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε. Εγώ προτιμώ τη φέτα με λίγη ρίγανη, ωστόσο μπορείτε να τα γεμίσετε με κίτρινα τυριά ή με λουκανικάκια. Τα αλείφουμε με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά. 
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου