Translate

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αφράτα ρολάκια με σταφίδες και κανέλα





Σχόλιο  Έψαχνα από καιρό να βρω μία συνταγή για εύκολα σταφιδοψωμάκια στον αρτοπαρασκευαστή και τελικά την βρήκα στο www.allrecipes.com. Ένα από τα αγαπημένα μου site με συνταγές. Τα συγκεκριμένα δεν είναι ακριβώς σταφιδόψωμα αλλά είναι πολύ αφράτα και ιδανικά για πρωινό. 

Υλικά (για 12 ρολάκια)

Για την ζύμη:

1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
2 αυγά
125 γρμ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ αλάτι

Για την γέμιση:

1 φλιτζάνι ζάχαρη
63 γρμ λιωμένη μαργαρίνη
2 1/2 κ. γ κανέλα
1 σακουλάκι σταφίδες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με την ζάχαρη, την λιωμένη μαργαρίνη και τέλος το αλεύρι, την μαγιά και το αλάτι. Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα για ζύμες και το αφήνουμε. Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο ορθογώνιο και περίπου 5 εκ. πάχος. Το αλείφουμε με την λιωμένη μαργαρίνη και το πασπαλίζουμε με την κανέλα και την ζάχαρη. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το κόβουμε σε 12 κομμάτια. Τοποθετούμε τα ρολλάκια σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να φουσκώσουν. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αέρα. Ψήνουμε για 10-15' ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Tip

Αν δεν έχουμε αρτοπαρασκευαστή ακολουθούμε την εξής διαδικασία. Διαλύουμε την μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την λιωμένη μαργαρίνη και το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!!!



1 σχόλιο: