Translate

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

"Κρακελέ" Μπισκοτάκια Σοκολάτας



 


Σχόλιο: Μπισκοτάκια κρακελέ ιδανικά για όλους τους chocoholic. Προσωπικά τα λάτρεψα καθώς πέρα από νόστιμα είναι και πολύ όμορφα.

Υλικά

300 γρμ κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άσπρη
2 αυγά
2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλυκού νές καφέ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

άχνη ζάχαρη για το τελείωμα

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε τα 150 γρμ κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά τα αυγά με τις 2 ζάχαρες, τον καφέ,το μέλι, την βανίλια. Προσθέτουμε σιγά σιγά την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας γίνει ομοιογενές. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια (εγώ την κόβω με το μαχαίρι). Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, τα πλάθουμε και τα βουτάμε στην άχνη. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8 λεπτά.  Τα αφήνουμε για λίγο στην λαδόκολλα να κρυώσουν και στην συνέχεια  με μία σπάτουλα προσεκτικά τα βγάζουμε από το ταψί.

Tip: Μην περιμένετε να γίνουν σαν "μπισκότα" για να τα βγάλετε από τον φούρνο. Τα συγκεκριμένα παραπέμπουν λίγο σε fudge σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου