Translate

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Pasta Flora Darling !

 - For English scroll down -


Μίας και η εποχή είναι κατάλληλη για σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο και καθώς είχα στο σπίτι από την μαμά μου, σκέφτηκα να φτιάξω ένα αγαπημένο γλυκό που του ταιριάζει απόλυτα η μαρμελάδα αυτή. Πάστα Φλώρα λοιπόν....Την συνταγή αυτή δεν θυμάμαι που την βρήκα να πω την αλήθεια ωστόσο έχει πάντα επιτυχία.






Υλικά

250 γρμ βιτάμ (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
2 κ. σούπας κονιάκ
2 βανίλιες
3 φλ. τσαγιού αλεύρι 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
500 γρμ μαρμελάδα (κατά προτίμηση ροδάκινο)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. 

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη. Για να ανοίξουμε ευκολότερα τη ζύμη μας καλό είναι να την αφήσουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλευρωβουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτα και στρώνουμε σε αυτή τα 2/3 της ζύμης. Προσθέτουμε την μαρμελάδα. Με το υπόλοιπο της ζύμης πλάθουμε μπαστουνάκια και στολίζουμε την επιφάνεια. 

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. 

Καλή επιτυχία!

Pasta flora - this is not a pasta dish! Pasta flora is actually a well loved Greek jam tart, made with whatever jam you like. Jams that work well for pasta flora? Try apricot, strawberry or whatever you like!!!! I used my mother's handmade jam and it was perfect!!!

Ingredients

250 grm margarine
1/3 of a cup sugar
2 eggs
2 tablespoon brandy
2 vanillas
3 cups plain flour
1 sachet baking powder
500 grm jam

Let's Do it!

Combine the margarine and the sugar.  Add the vanilla, the eggs and the brandy. Mix the flour with the baking powder and add it. Work together until the pastry is soft. Allow the pastry to rest for 30 minutes. Meanwhile, preheat the oven to 180 C. 

Press half of the pastry into the bottom of a  round tart baking tin. Spread the jam over the top of the pastry. Take the remaining pastry and roll pieces into ropes. Take the ropes to make a lattice pattern on top of the jam.

Bake in the preheated oven for 40 minutes, or until pastry is golden. Allow to cool before cutting and serving.

Enjoy!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου