Translate

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κέικ Λεμόνι

 




Σχόλιο: Το πιο λεμονάτο κεικ! Αν σας αρέσουν οι ξινόγλυκες γεύσεις αυτό το κεικ θα σας ικανοποιήσει. Καταρχήν μοσχοβολάει λεμόνι! Κατά δεύτερον είναι τρομερά αφράτο ενώ ταυτόχρονα δίνει την εντύπωση ρου σιροπιασμένου. Αν πάλι δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε με κάποια άλλη γεύση. 

Υλικά

1 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ή ένα κεσεδάκι των 200 γρμ.
1 1/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
1/3 φλ. του τσαγιού χυμό λεμονιού
ξύσμα απο 2 λεμόνια 
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό,το ξύσμα, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.


Tip

Μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ απλό γλάσο και να ρίξετε από πάνω απλά ανακατεύοντας περίπου 1 φλιτζάνι άχνη με 2 κουταλιές νερό ή με 2 κουταλιές χυμό λεμόνι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου