Translate

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μάφιν κανέλας με γέμιση σοκολάτας



 

Σχόλιο: Επιτέλους μία συνταγή με κανέλα ε;;; Το αγαπημένο μου μπαχαρικό! Τα μάφιν αυτά είναι ιδανικά για τον απογευματινό καφέ.

Υλικά (για 12 μάφιν)

250 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 αυγό
130 γρμ ζάχαρη
80 ml λάδι
250 ml γάλα
75 ml κρύο καφέ 
12 κομμάτια κουβερτούρας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα και την κανέλα. Χτυπάμε με το μίξερ το αυγό και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε τον καφέ, το γάλα και το λάδι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια η ζύμη. Μοιράζουμε σε χάρτινα φορμάκια την μισή ζύμη και τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι σοκολάτας. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε για 15-20'. 

Tip: Το τελευταίο 5λεπτο είναι πάντα σχετικό. Για αυτό είναι καλό να ρίξουμε μία ματιά στα μάφιν λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου