Σχόλιο: Την συνταγή αυτή μου την έδωσε μία φίλη. Η ίδια την κάνει σχεδόν κάθε εβδομάδα για να έχει κάτι στο σπίτι για τις "στιγμές" εκείνες που απλά θέλεις να τσιμπολογήσεις κάτι.
Πάντως και εγώ όποτε την φτιάχνω δεν μένει τίποτα καθώς πολύ απλά τρώγονται σαν "σποράκια"!!Όσο για την ίδια την συνταγή είναι πανεύκολη και έχει σίγουρη επιτυχία.
Υλικά (για περίπου 50 κουλουράκια)
250 γρμ μαργαρίνη
1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
1 ποτήρι του κρασιού νερό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ αλάτι
1 κιλό αλεύρι
κεφαλοτύρι τριμμένο (περίπου 250 γρμ)
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη μαργαρίνη (το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει) με το σπορέλαιο και το νερό και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τέλος το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βουτάμε στο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βουτάμε στο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Tip: Καλό είναι το αλεύρι να το προσθέσουμε σιγά σιγά μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ( συνήθως μου περισσεύουν περίπου 100 γρμ αλεύρι)
teleia!!polu eukola k pentanostima!ase pou ta pairneis mazi sou opou thes&otan niwtheis ligoura tsimpas+oti tairiazoun polu me poto&mpura:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!! Αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να φάς μόνο ένα :)
ΑπάντησηΔιαγραφή