Translate

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αφράτο Κεικ με Ινδοκάρυδο




Σχόλιο: Το ινδοκάρυδο μοσχοβολάει καλοκαίρι....συστατικό αγαπημένο, καθώς ξεφυλλίζοντας το συνταγολόγιο μου, βλέπω γραμμένες αρκετές συνταγές με αυτό. Προς το παρόν έφτιαξα ένα απλό αλλά πεντανόστιμο και αφράτο κέικ με ινδοκάρυδο, ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ.

Υλικά

2 φλ. του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. του τσαγιού ινδοκάρυδο
3 αυγά
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλ του τσαγιού σπορέλαιο
1 φλ. του τσαγιού γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Tip

Καλό είναι 5 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου να ρίξουμε μία ματιά στο κέικ μας. Βυθίζουμε στο κέντρο ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Αν βγει στεγνό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.


1 σχόλιο:

  1. το ινδοκαρυδο ειναι η λατρεια μου.8α η8ελα να δοκιμασω εν κομματι.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή