Σχόλιο: Το ινδοκάρυδο μοσχοβολάει καλοκαίρι....συστατικό αγαπημένο, καθώς ξεφυλλίζοντας το συνταγολόγιο μου, βλέπω γραμμένες αρκετές συνταγές με αυτό. Προς το παρόν έφτιαξα ένα απλό αλλά πεντανόστιμο και αφράτο κέικ με ινδοκάρυδο, ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ.
Υλικά
2 φλ. του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. του τσαγιού ινδοκάρυδο
3 αυγά
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλ του τσαγιού σπορέλαιο
1 φλ. του τσαγιού γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Tip
Καλό είναι 5 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου να ρίξουμε μία ματιά στο κέικ μας. Βυθίζουμε στο κέντρο ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Αν βγει στεγνό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
το ινδοκαρυδο ειναι η λατρεια μου.8α η8ελα να δοκιμασω εν κομματι.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφή